boyta.blogg.se

Att flytta från 27 kvm till 63 kvm var svårare än jag trodde. Det är dubbelt så stor boyta som ska möbleras och det gäller att bestämma sig för vilken stil man vill ha. Jag är allergisk mot Shabby Chic vilket förmodligen glädjer min sambo. Det senaste året har jag dragits mer och mer mot retro-stilen men skulle inte vilja ha ett helt hem i 60-tals anda. För mig räcker det med lite inslag här och där. Ibland stora och ibland små. Vi har nu bott i vår lägenhet i snart ett år, man måste ju "bo in sig" som det så fint heter men är fortfarande inte klara. Så, vi tar allt från början, lite retroaktivt så ska vi nog få ordning på detta!

DIY: kul-burk

Kategori: Allmänt

De flesta av oss har nog en eller två påsar med kulor i våra barndomskartonger i förrådet. Anders och hans bror hade 6-7 hinkar med kulor som de spelat av sina skolkamrater. De räknade dem till 10 000 vid ett tillfälle. Jag gjorde tyvärr av mig med kulorna när jag flyttade så inför denna DIY vart jag faktiskt tvungen att köpa en påse (Anders och Erik gav bort sina hinkar till sin gamla skola för länge sedan). Så för er som har massa kulor kvar hemma ska jag nu visa hur man kan göra små söta burkar. Min burk ska jag fylla med Italienskt havssalt så man kan ha lilla burken på bordet till sommar middagen. Lite kul-igare saltkar helt enkelt. 
 
Jag gillar ju glas. Jag tycker att det är kul material eftersom det gifter sig med med all typ al ljus. Det kan vara solljus, stearinljus eller bara vanligt dagsljus samma föremål kan se helt skilda ut beroende av vilken tid på dagen det är. 
 
Det första jag ska göra är en liten burk med ett kullock. Jag har först sprayat locket med vit sprayfärg. Som jag har nämt tidigare så brukar jag lägga in självaste burken i en fryspåse och sätta på locket som man får en jämn sprayning runt hela locket och för att burken inte ska bli sprayad. När färgen sedan har torkat så börjar jag med att klistra fast kula för kula runt längst med kanten för att sedan fylla självaste locket. Nu gäller det att ha tålamod för limmet som jag använder mig av just nu var visst inte ett kontaktlim så detta tar lite längre tid än jag hade räknat med....